Mediation bij scheiding en rechtsbijstandsverzekering
Wat vergoedt een rechtsbijstandverzekering in het geval van mediation bij scheiding?
28 feb. 2021 16:59
Wat vergoedt een rechtsbijstandverzekering in het geval van mediation bij scheiding?
21 jan. 2021 12:44
Het Ouderschapsplan
17 dec. 2020 15:16
Praktische tips voor Kerst vieren na een scheiding
14 dec. 2020 10:13
Goed en hoopvol nieuws : een wetsvoorstel dat jaren geleden werd ingediend door D66 en VVD is recentelijk goedgekeurd door de Tweede kamer. Als de wet door de Eerste kamer wordt goedgekeurd, treedt deze wet op zijn vroegst in op 1 juli 2021. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat (bij ongetrouwde stellen), degene die het kind heeft erkend ook het gezamenlijke gezag uitoefent met de andere ouder.
12 nov. 2020 12:48
Inkomensafhankelijke combinatie en Co ouderschap.
In mijn scheidingspraktijk wil tegenwoordig het merendeel van de gescheiden stellen gaan voor co-ouderschap.
Na een scheiding gaan ex-partners er financieel vaak op achteruit. Voor ouders die zorgdragen voor jonge kinderen, is de inkomensafhankelijke combinatiekorting vaak een belangrijke aanvulling op het inkomen na de scheiding. Deze heffingskorting kan oplopen tot max € 2.881 per jaar. In het geval van Co-ouderschap kunnen ouders na de scheiding ook beiden recht hebben op deze heffingskorting. Wel moeten zij dan voldoen aan diverse eisen . Een kind kan dus maar op één adres staan ingeschreven dus dat betekent bij ofwel de moeder ofwel de vader.
De voorwaarden voor het recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting zijn:
In het geval van co-ouderschap, waarbij ouders de zorg min of meer gelijk hebben verdeeld, kan de ouder waarbij het kind niet staat ingeschreven mogelijk tóch recht hebben op inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze ouder dient dan aan de definitie van co-ouderschap te voldoen.
Een co-ouder volgens de Belastingdienst is :
én
óf
Dus kijk op de site van de belastingdienst om te zien of jullie hier beiden voor in aanmerking komen.
Bron: site belastingdienst en opleidingscentrum de Scheidingsdeskundige
19 okt. 2020 15:46
De tweede corona golf brengt opnieuw enorme onzekerheid met zich mee. Er ontstaan vragen over corona en de gemaakte omgangsregeling en de hoogte van de alimentatie. Corona is geen reden om kinderen weg te houden bij hun vader of moeder. Uiteraard is het wel iets waarover je samen in gesprek moet gaan. Je vormt niet meer samen een gezin en misschien zijn er al nieuwe partners en hun gezin in beeld. Dus al met al is het een uitdaging , dus communiceren hierover met elkaar blijft het belangrijkste. Ook krijg ik momenteel veel vragen over de hoogte van de alimentatie en of die aangepast kan worden. Ook hier is het advies : Ga samen om de tafel of met een mediator erbij . Er zijn situaties waarbij ondernemers hun inkomen zien terugvallen of werknemers die hun baan verliezen. Ook kan er sprake zijn van nieuwe partners. Wanneer is een nieuwe partner onderhoudsplichtig ? Kortom soms is het goed om weer eens om de tafel te gaan en de nieuwe situatie te bespreken en tot nieuwe afspraken te komen. Hebben jullie hierbij mijn hulp nodig neem dan contact met mij op.
8 sep. 2020 15:48
11 september is de dag van de scheiding.
6 aug. 2020 19:43
Volgens Acda en De Munnik is het allemaal niet zo moeilijk, de inboedelverdeling. Die cd was van ons allebei, maar ‘gekregen van mijn moeder dus van mij’. Is het echt zo simpel? Hoe regelt u de verdeling en wie krijgt wat na een scheiding?
29 jul. 2020 18:37
‘Jouw huis is mijn huis.’ Dat was het misschien voor lange tijd, maar na of tijdens een scheiding is dat niet langer een vanzelfsprekendheid. In sommige gevallen wordt het huis verkocht en verlaten beide partners de woning. Maar meestal zal één van de twee de woning kopen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u rekening mee houden? Ik licht drie scenario’s voor u uit.
18 jul. 2020 18:33
8 jul. 2020 08:26
Pensioen en scheiding
8 jul. 2020 08:05
SCHIP-AANPAK waarom ?