SCHIP-AANPAK

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 08:05

SCHIP-AANPAK  waarom ?

Regelmatig komt het voor dat iemand mij belt en echt ten einde raad is.

De afgelopen Corona periode gaf het laatste zetje in de verkeerde richting. De relatie problemen stapelen op en lijken niet meer oplosbaar…. dus dan maar scheiden. Uiteraard begeleid ik scheidingen en begrijp mij niet verkeerd  ik wil graag klandizie maar ik schep  er echt geen plezier in dat een gezin compleet uit elkaar valt.

Dus als ik zie dat er echt nog wel liefde is dan vind ik het de moeite waarde om te redden wat er te redden valt om schipbreuk te voorkomen.

Om die reden heb ik de opleiding Schip-aanpak gevolgd van Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel. Dit is een therapie dat ingezet kan worden als laatste redmiddel om je huwelijk te redden of om na een scheiding te zorgen dat je opnieuw verbindt in partners in ouderschap.

schip staat voor :

Samenkomen

Conflict- en Verliesverheldering,

Helpend horen

Integratie 

Partners in ouderschap.

De SCHIP-aanpak is een traject dat de (ex)-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de (ex)-partners hebben verloren in de relatie, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de (ex)-partners opnieuw met elkaar te verbinden als partners of als “partners in ouderschap”.

Je moet je er wel  beiden voor inzetten zetten samen dus dat is hard werken maar als je dan resultaat boekt dan kan het zomaar zijn dat je huwelijk geen schipbreuk lijdt of als je het inzet na een scheiding de communicatie en respect naar elkaar weer hersteld. Waardoor het gezamenlijke ouderschap een stuk prettiger verloopt. 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.