Weer terug van het zomerreces

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 14:20

We zijn weer allemaal terug van het zomerreces op de werkvloer, om maar met de terminologieën van de 2 e kamer te spreken. 

In de zomer is het altijd wat rustiger als het gaat om conflicten. Dat ligt niet aan het mooie weer maar dat gaat er natuurlijk letterlijk om dat mensen op de werkvloer elkaar of minder vaak of helemaal niet zien. De overleggen zijn opgeschoven naar september en alle werknemers gaan lekker op vakantie. En men denkt dat komt wel na de vakantie. Maar na de vakantie valt de realiteit vaak weer met de deur in huis. Men realiseert zich ineens weer wat de redenen waren waarom werknemer X ook alweer niet om kan gaan met werknemer Y. Of de grote baas schreeuwt weer zoals vanouds uit zijn kantoor: Waar blijven de cijfers!!!!!!!!!!!!! En Hoe staan we ervoor!!!!! #bullyboss. Kortom bij veel werknemers speelt weer acuut het probleem dat voor de vakantie ook al speelde en men ervaart weer stress en hartkloppingen. Het verbaasde mij dan ook niet dat de dag vanmorgen begon met diverse telefoontjes van werknemers die ongewenste omgangsvormen ervaren en dat dit ook al langer speelt #hetgaatnietvanzelf over.

Ook zie je het: “Na de vakantie effect bij stellen”. Men gebruikt de vakantie om het toch nog een laatste keer aan te kijken of de relatie te lijmen valt maar de vakantie zorgt er juist voor dat je op elkaars lip zit en tijd hebt om na te denken over de toekomst en ook om ruzie te maken met elkaar. Een vakantie laat ook vaak de verschillen zien in hoe jij en je partner het liefst zijn of haar tijd besteedt.

Zit je nou in deze situatie, doorloop dan bij mij het SCHIP-traject en dan gaan we met diverse sessies proberen om de verbinding te herstellen. Helaas zijn er ook stellen die dat zelfs niet meer zien zitten en gelijk een Mediation traject bij scheiding willen starten. Ook daar kreeg ik deze ochtend alweer telefoontjes over en dan is het nu pas maandag. Uiteraard als stellen zelf dat besluit al genomen hebben en echt niet meer verder willen dan wil ik hen zeker helpen als mediator om alle stappen zorgvuldig te bespreken en afspraken over te maken maar toch vind ik het altijd triest en gun ik iedereen een SCHIP-traject om toch nog te kijken of de beschadigde verbinding herstelt kan worden. Nieuwsgierig geworden naar het schip traject, kijk dan op mijn website onder het kopje Schip-aanpak. 

Kortom het bespreken en herstellen van relaties is mijn specialisme, of het nou in privésfeer is of relaties op de werkvloer en als ik daar een begin zetje aan kan geven dan is mijn dag weer goed. Op naar een mooie nazomer. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.