Scheiden


De onderdelen in het scheidingsproces kunnen in drie hoofdlijnen onderverdeeld worden sociaal/emotioneel , juridisch en fiscaal/financieel. Als  MFN familie mediator en  financieel echtscheidingsadviseur kan ik een scheiding op alle onderdelen begeleiden. 

Een scheiding wordt vaak ervaren als een zeer emotionele en lastige periode. Rondom deze periode moet er een hoop besproken en geregeld worden. De kosten hiervoor zijn bij een mediator  vaak lager dan bij een advocaat en zeker als je beiden een advocaat in de arm zou nemen. Een misvatting is dat je een conflict moet hebben als je bij een mediator aan tafel zit. Bij een mediator is juist  het uitgangspunt dat je  samen de scheiding zo goed mogelijk wilt regelen. Gebruikelijk is dat partijen de kosten samen delen. Een scheiding traject  bij een mediator duurt gemiddeld tussen de 3 a 6 gesprekken a 1,5 uur. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Ook is het afhankelijk van het feit of jullie zelf thuis in staat  zijn om het  een en ander aan voorbereiding te doen of dat jullie alles willen regelen en bespreken tijdens onze gesprekken. Mijn uitgangspunt is dat ik jullie scheiding zorgvuldig wil begeleiden zodat beiden ex partners geen spijt hebben van bepaalde afspraken en/ of consequenties. Tijdens het 1e Mediation gesprek besteden we aandacht aan de emoties en gaan we kijken hoe het met de communicatie tussen jullie is gesteld. Uit ervaring blijkt als er teveel emoties en negatieve gevoelens in de weg zitten men niet in staat is om samen tot afspraken maken te komen. Het is  belangrijk om niet te gehaast en stapsgewijs door het hele proces te gaan. Uiteindelijk verwerk ik de gemaakte afspraken  in  een echtscheidingsconvenant en indien van toepassing een ouderschapsplan. De mediation gesprekken voeren we bij jullie thuis of desgewenst op neutraal terrein in een spreek kantoor.  Voornamelijk werk ik in Rhoon/Barendrecht en omgeving maar ook elders.

 

Jullie kunnen mij ook benaderen voor onderdelen uit het scheidingsproces zoals een alimentatieberekening maken een ouderschapsplan. Of  het opmaken van een echtscheidingsconvenant . 

Ook is het mogelijk om desgewenst een van de partijen te begeleiden als scheidingscoach of financieel echtscheidingsadviseur.

Brief Aan Alle Gescheiden Ouders
PDF – 2,1 MB 1079 downloads
Checklist Scheiden Of Uit Elkaar Gaan
PDF – 53,0 KB 950 downloads