Kosten


Kosten SCHEIDEN/FAMILIE mediation.

De prijs voor een Mediation traject is per situatie verschillend.  Mijn  uurtarief is € 82,50 incl BTW per persoon .  Wekelijks  breng ik de gemaakte uren in rekening. Het voordeel hiervan is dat  u niet een pakket prijs ineens moet betalen en dat u alleen betaald voor de uren die ik voor u werk en nooit teveel. Wilt  u toch liever een pakketprijs dan kan ik voor u  desgewenst een pakketprijs maken op basis van de door mij ingeschatte uren. 

Bij Mediation is het gebruikelijk dat beiden partijen de helft van de kosten voor hun rekening nemen. Het staat u natuurlijk vrij om hierover andere afspraken te maken.

Het eerste (telefonische) kennismakingsgesprek  ( max 1 uur) met u is geheel kosteloos en vrijblijvend. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de mediator en dat begrijp ik heel goed dus pas als er een klik is start het mediation traject. De mediation gesprekken  vinden plaats  bij u thuis of desgewenst op een spreek kantoor.  Eventuele locatie kosten worden deels doorberekend.  

Bij scheidingen zijn er over het algemeen 3 tot 5 gesprekken ( van circa 1,5 uur) nodig om tot  gezamenlijke afspraken te komen. Dit is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast maak ik voor u indien van toepassing een (kinder) alimentatieberekening en kan ik  het echtscheidingsconvenant en/of het ouderschapsplan voor jullie maken. Indien jullie getrouwd/geregistreerd partner  zijn  dient een verzoekschrift  met de documenten door een advocaat te worden ingediend bij  een rechtbank. Hiervoor werk ik samen met advocatenkantoor 013 Legal www.013.legal.nl . Voor een gezamenlijk verzoekschrift betaald u aan  de advocate een  eenmalig tarief van € 365, - incl BTW voor haar werkzaamheden.  Tevens betaald u eenmalig  griffiekosten  a € 309,-  incl BTW aan de rechtbank. 

Als kindercoach voor "de kinderen scheiden mee " bied ik desgewenst een 1e gesprek aan met uw kind/kinderen  zodat een kind zich ook gehoord en gezien voelt in deze  nare situatie. Dit gesprek (max 1 uur) is kosteloos als u met mij het Mediation traject ingaat.

 

U doet er goed aan om bij uw rechtsbijstandverzekering na te kijken of Mediation bij echtscheiding wordt vergoedt. U dient deze dekking expliciet te hebben meeverzekerd. Als u dit daadwerkelijk heeft meeverzekerd weet ik uit ervaring  dat mijn dienstverlening  als MFN mediator wordt vergoed door Das rechtsbijstand.

 

Kosten Schip-Aanpak

Heeft u ook interesse in de SCHIP- Aanpak  en combineert u dit met  het Mediation traject dan reken ik hiervoor een gereduceerd tarief .  Hou dan rekening met een traject van circa 5 tot 8 gesprekken a 1,5 uur. Per situatie is  het aantal sessies verschillend.

Combineert u dit niet met een medition traject dan is het Schip aanpak uurtarief  € 60,50  incl BTW per persoon. De  gesprekken  vinden plaats  bij u thuis of desgewenst op  een spreek kantoor.   Eventuele locatie kosten worden deels doorberekend. U kunt dit traject volgen als laatste redmiddel om uw relatie te redden of  om de relatie te transformeren van partners naar partners in ouderschap zowel voor als na een Mediation ( scheiding)  traject. Of wanneer u al verschillende mediators heeft geprobeerd en u blijft vastlopen in de communicatie en uw emoties. Neem contact met mij op voor een  verdere toelichting . 

Kosten ARBEIDSMEDIATION 

Het tarief voor arbeidsmediation is in overleg. Normaliter wordt dit bedrag voldaan door de werkgever. Soms komt het voor dat de werknemer eveneens een percentage van de kosten voor zijn/haar rekening neemt.  Het traject  duurt gemiddeld 1 tot 3 gesprekken. Het eerste kennismakingsgesprek met u als opdrachtgever is geheel vrijblijvend. 

Kosten VERTROUWENSPERSOON

Als extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen kunt u mij in huren. Het tarief is in overleg. Normaliter worden deze kosten voldaan door de werkgever. De werkzaamheden van een vertrouwenspersoon kunnen variëren van gesprekken voeren met een melder tot het geven van een presentatie voor directie/personeel of het geven van advies aan directie/HR en het  maken van een jaarverslag. 

Het eerste kennismakingsgesprek met u als opdrachtgever is geheel vrijblijvend.