Kosten


Kosten SCHEIDEN/FAMILIE mediation.

De prijs voor een Mediation traject is per situatie verschillend.  Mijn  uurtarief is € 87,50 incl BTW per persoon .  Wekelijks  breng ik de gemaakte uren in rekening. Het voordeel hiervan is dat u niet een pakket prijs ineens moet betalen en dat u alleen betaald voor de uren die ik voor u werk en nooit te veel. Wilt u toch liever een pakketprijs dan kan ik voor u desgewenst een pakketprijs maken op basis van de door mij ingeschatte uren. 

Bij Mediation is het gebruikelijk dat beiden partijen de helft van de kosten voor hun rekening nemen. Het staat u natuurlijk vrij om hierover andere afspraken te maken.

Het eerste (online) kennismakingsgesprek ( max 0,5 uur) met u is geheel kosteloos en vrijblijvend. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de mediator en dat begrijp ik heel goed dus pas als er een klik is start het mediation traject. De mediation gesprekken vinden plaats bij u thuis of in een spreek kantoor.  

Bij scheidingen zijn er over het algemeen gemiddeld 3 gesprekken ( van circa 1,5 uur) nodig om tot gezamenlijke afspraken te komen. Dit is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast maak ik voor u indien van toepassing een (kinder) alimentatieberekening en kan ik het echtscheidingsconvenant en/of het ouderschapsplan voor jullie maken. Indien jullie getrouwd/geregistreerd partner zijn  dient een verzoekschrift met de documenten door een advocaat te worden ingediend bij  een rechtbank. Hiervoor werk ik samen met advocatenkantoor 013 Legal www.013.legal.nl. Voor een gezamenlijk verzoekschrift betaalt u aan de advocate een eenmalig tarief van € 500, - incl BTW voor haar werkzaamheden.  Ook betaalt u eenmalig griffiekosten a € 320,-  vrijgesteld van BTW aan de rechtbank. 

U doet er goed aan om bij uw rechtsbijstandverzekering na te kijken of Mediation bij echtscheiding wordt vergoed. U dient deze dekking expliciet te hebben meeverzekerd. Als u dit daadwerkelijk heeft meeverzekerd weet ik uit ervaring dat mijn dienstverlening als MFN-mediator wordt vergoed door Das rechtsbijstand.

 

Kosten Schip-Aanpak

Heeft u ook interesse in de SCHIP- Aanpak hou dan rekening met een traject van circa 5 tot 8 gesprekken a 1,5 uur. Per situatie is het aantal sessies verschillend.

Het intake tarief is eenmalig € 85,- incl BTW

Het Schip aanpak uurtarief is € 60,50  incl BTW per persoon. De gesprekken vinden plaats bij u thuis of desgewenst in een spreek kantoor.   Eventuele locatie kosten worden doorberekend. U kunt dit traject volgen als laatste redmiddel om uw relatie te redden of om de relatie te transformeren van partners naar partners in ouderschap zowel voor als na een Mediation (scheiding) traject. Of wanneer u al verschillende mediators heeft geprobeerd en u blijft vastlopen in de communicatie en uw emoties. Neem contact met mij op voor een verdere toelichting. 

Kosten ARBEIDSMEDIATION 

Het uurtarief voor Arbeidsmediation is € 160,- excl BTW. Normaliter wordt dit bedrag voldaan door de werkgever. Soms komt het voor dat de werknemer eveneens een percentage van de kosten voor zijn/haar rekening neemt.  Het traject duurt gemiddeld 1 tot 3 gesprekken. 

Kosten VERTROUWENSPERSOON

Als extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen kunt u mij in huren. Het abonnements tarief start al bij circa € 21,00 euro per maand De werkzaamheden van een vertrouwenspersoon kunnen variëren van gesprekken voeren met een melder tot het geven van preventie advies aan de organisatie en het maken van een jaarverslag. 

Het eerste kennismakingsgesprek met u als opdrachtgever is geheel vrijblijvend.