Kosten


SCHEIDEN/FAMILIE

Prijs voor een Mediation traject is per situatie verschillend en op aanvraag. Ofwel ik werk op basis van een uurtarief  ( € 165,00  incl BTW) of ik  kan voor u een pakketprijs maken. Tijdens het intakegesprek kan ik een redelijke schatting van de totale kosten maken.

Bij Mediation is het gebruikelijk dat beiden partijen de helft van de kosten voor hun rekening nemen. Het staat u natuurlijk vrij om hierover andere afspraken te maken.

Het eerste (telefonische) kennismakingsgesprek met u is geheel kosteloos en vrijblijvend. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de mediator en dat begrijp ik heel goed dus pas als er een klik is start het mediation traject. De mediation gesprekken zijn op kantoor of desgewenst bij u thuis.  Voornamelijk is mijn werkgebied Rhoon, Barendrecht  en omgeving maar  ook elders. Eventuele reiskosten zijn in overleg.

Tijdens de Mediation kunt u ook altijd stoppen als dat uw wens is. Bij scheidingen zijn er over het algemeen 3 tot 6 gesprekken ( van circa 1,5 uur) nodig om tot  gezamenlijke afspraken te komen. Dit is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast maak ik voor u desgewenst een alimentatieberekening en kan ik  het echtscheidingsconvenant en/of het ouderschapsplan voor jullie maken. Daarna wordt  een verzoekschrift  met de documenten door een advocaat ingediend bij  de rechtbank. Hiervoor werk ik samen met advocatenkantoor 013 Legal www.013.legal.nl . Voor een gezamenlijk verzoekschrift betaald u eenmalig  griffiekosten  a € 304,00 Daarnaast rekent  de advocate een eigen tarief van € 365, 00 incl BTW voor haar werkzaamheden.

 

Het eerste kindgesprek (max 1 uur) is kosteloos als u met mij het Mediation traject ingaat.  Wilt u meerdere gesprekken of wilt u uw kind/kinderen opgeven voor  een groeps programma dan is het tarief  in overleg.

Het is ook mogelijk om alleen een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant voor u op te maken of een alimentatieberekening. Ook kan ik als financieel echtscheidingsadviseur  één partij begeleiden of een second opinion geven.

 

Schip-Aanpak

Heeft u interesse in de SCHIP- Aanpak . Hou dan rekening met een traject van circa 5 tot 10 gesprekken. Per situatie is dat verschillend. Mijn Schip aanpak uurtarief is € 121 incl BTW. U kunt dit traject volgen zowel voor als na een Mediation traject. Of wanneer u al verschillende mediators heeft geprobeerd en u blijft vastlopen in de gesprekken en dus uw boosheid. Neem contact met mij op voor een  toelichting en prijsopgave. 

 

ARBEIDSMEDIATION 

Het tarief voor arbeidsmediation is in overleg. Normaliter wordt dit bedrag voldaan door de werkgever. Soms komt het voor dat de werknemer eveneens een percentage van de kosten voor zijn/haar rekening neemt.  Het traject  duurt gemiddeld 1 tot 3 gesprekken. Het eerste kennismakingsgesprek met u als opdrachtgever is geheel vrijblijvend. 

 

VERTROUWENSPERSOON

Als extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen kunt u mij in huren.Het tarief is in overleg.Normaliter worden deze kosten voldaan door de werkgever. De werkzaamheden van een vertrouwenspersoon kunnen variëren van gesprekken voeren met een melder tot het geven van een presentatie voor directie/personeel of het geven van advies aan directie/HR en het  maken van een jaarverslag. 

Het eerste kennismakingsgesprek met u als opdrachtgever is geheel vrijblijvend.