Kinderen scheiden mee


Als mens maar ook als familie mediator ben ik  zeer begaan met kinderen in zijn algemeenheid maar zeker als het gaat om kinderen tijdens een echtscheiding.  Kinderen kiezen hier niet voor. 

Ik ben een gecertificeerd kindercoach van De Kinderen scheiden mee en tijdens de begeleiding van uw scheiding is het mogelijk om als coach in een individueel gesprek uw kind/kinderen de handvatten aan te reiken welke dit preventieve programma aanbiedt. 

Daarnaast is het mogelijk bij voldoende aanmelding uw kind op te geven voor een groepssessie.De kosten hiervoor kunt u bij mij informeren. 

De kinderen scheiden mee is een preventief programma gebaseerd op de “zandkastelen methodiek” . Dit programma is geschikt  voor kinderen van 4 t/m 17, zowel in groepsverband en tijdens  individuele gesprekken. Het programma is in het leven geroepen om problemen die voortvloeien uit de scheiding te verminderen of voorkomen. Voor kinderen is het van belang dat zij gevoelens leren uiten en delen en praten met lot genootjes en voor ouders is het belangrijk om miscommunicatie met kinderen te voorkomen en geen beloftes doen die je niet na kan komen. Aan het einde van het programma begrijpen kinderen beter dat de scheiding niet hun schuld is en een scheiding in de meeste gevallen onomkeerbaar is. Er gaat een hoop veranderen en er  blijven gelukkig ook genoeg dingen hetzelfde.De kinderen ervaren dat zij niet alleen zijn met hun verdriet en dat is belangrijk. Zie ook www.dekinderenscheidenmee.nl .