Kinderen scheiden mee


Als mens maar ook als familie mediator ben ik  zeer begaan met kinderen in zijn algemeenheid maar zeker als het gaat om kinderen tijdens een echtscheiding.  Kinderen kiezen hier niet voor. 

Ik ben een gecertificeerd kindercoach van De Kinderen scheiden mee en tijdens de begeleiding van uw scheiding bespreek ik met jullie hoe jullie de scheiding het beste bespreekbaar kunnen maken met de kinderen. Indien gewenst is het mogelijk om als kindercoach een gesprek uw kind/kinderen aan te gaan zodat zij zich gehoord voelen . Soms zijn de kinderen hiervoor te jong en er is ook niet altijd behoefte aan. Jullie krijgen van mij in elk geval een werkboekje voor de juiste leeftijd zodat jullie zelf aan de hand van opdrachten uit het boekje met de kinderen over de scheiding in gesprek kunnen gaan.

De kinderen scheiden mee is een preventief programma gebaseerd op de “zandkastelen methodiek” . Dit programma is geschikt voor kinderen van 4 t/m 17, zowel in groepsverband en tijdens individuele gesprekken. Het programma is in het leven geroepen om problemen die voortvloeien uit de scheiding te verminderen of voorkomen. Voor kinderen is het van belang dat zij gevoelens leren uiten en delen en praten met lotgenootjes en voor ouders is het belangrijk om miscommunicatie met kinderen te voorkomen en geen beloftes doen die je niet na kan komen. Aan het einde van het programma begrijpen kinderen beter dat de scheiding niet hun schuld is en een scheiding in de meeste gevallen onomkeerbaar is. Er gaat een hoop veranderen en er blijven gelukkig ook genoeg dingen hetzelfde. De kinderen ervaren dat zij niet alleen zijn met hun verdriet en dat is belangrijk. Wilt u informatie over de mogelijkheden van een sessie in groepsverband  kijk dan op  www.dekinderenscheidenmee.nl .