20 mannen handen

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 12:37

Hulde aan mijn voormalige mannelijke collega's bij Europeesche/ASR.

Uiteraard had ik ook super lieve vrouwelijke voormalige collega's maar daar gaat het in deze blog even niet over.

Het valt mij aan alle kanten op dat ik steeds hoor dat er tegenwoordig niets meer mag. Soms hoor ik ook van interne vertrouwenspersonen mag ik nog wel meelachen als er een grapje wordt gemaakt of ondermijnd dat dan mijn functie als vertrouwenspersoon?

Dan denk ik natuurlijk mag er een grapje worden gemaakt en natuurlijk mag je meelachen als vertrouwenspersoon. Als de bedrijfscultuur prettig is en de werkomgeving veilig dan kan er zeker een grapje worden gemaakt en gelachen. Maar hier zit hem ook onmiddellijk wel het verschil. In een veilige werkomgeving kan je elkaar ergens op aanspreken positief of negatief en ook maakt het verschil hoe goed ken je je collega’s en heb je respect voor elkaar. En we moeten ook weer niet doorslaan naar te krampachtig. 

Voordat ik vertrouwenspersoon werd heb ik 23 jaar gewerkt bij de verzekeraar Europeesche/ASR als accountmanager en onze buitendienst groep bestond al die jaren voornamelijk uit mannen op een paar vrouwen na. En al die jaren was er een veilige werkomgeving en gingen wij op een plezierige manier met elkaar om en ja er werden ook seksistische grapjes gemaakt en ja daar kon ik ook om lachen. Waarom ? Omdat ik het ervaarde als grappig en niet als vervelend en als iemand te ver ging of te lang doorging dan werd er iets van gezegd. Het gaat er dus om hoe je het ervaart. Regelmatig hadden wij team buildingssessies en ik kan mij er 1 nog goed herinneren. Ik was namelijk net in dienst en ongeveer 25 jr en dit was een oefening in het bos waarbij de lichtste persoon over een hoge horde moest worden getild. Iedereen keek toen naar mij en ik geef toe ik moest wel even slikken maar ja alles voor het team. Dus 20 mannen handen pakten mij vast als een plank en tilden mij hoog op en gaven mij door over de horde naar weer andere handen. En dit moet echt gezegd worden het ging keurig en met respect dus geen graaiende mannenhanden. Dus zo kan het dus ook en ik voelde mij veilig. Nu in dit tijdperk kunnen deze team building oefeningen zeker niet meer. Dus Hulde aan de mannelijke collega's met wie ik destijds door alle 23 jaar heen plezierig heb samengewerkt want zo kan het ook.

Hoe krijg je nou een vellige werkomgeving en prettige bedrijfscultuur neem contact met mij op dan praten we erover door.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.