Vertrouwenspersoon Scheiding

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 11:56

Vertrouwenspersoon scheiding

In mijn werk als mediator bij scheiding en vertrouwenspersoon op de werkvloer merk ik dat er regelmatig sprake is van een soort overlap aan problematiek.

Als mediator begeleid ik stellen tijdens hun scheiding en uiteraard beantwoord ik tijdens het proces heel veel vragen en probeer ik de mensen klaar te stomen voor hetgeen komen gaat, namelijk de periode na de scheiding. De periode na de scheiding gaat het zorg schema in dat is afgesproken in het ouderschapsplan. Steeds vaker hoor ik de wens co-ouderschap en dat co-ouderschap schema moeten de beide partijen toch maar rond zien te krijgen met hun werk schema. Dus er verandert in korte tijd enorm veel. Een van de twee partijen, of allebei, gaat verhuizen. Woon werk verkeer wordt wellicht langer.  Regelmatig zijn de kinderen bij de andere ouder en dus mis je soms de kinderen. Ook zijn er vaak veranderingen  in de werkzame uren . Of soms gaan mensen sinds lange tijd weer aan het werk of zoeken een andere flexibele baan. Er wordt soms in het weekend gewerkt en in de avond uren om toch voldoende financiën te hebben want twee huishoudens kost nou eenmaal veel meer dan 1 huishouden.

Als vertrouwenspersoon krijg ik melders aan de telefoon die ongewenste omgangsvormen ervaren maar als ik verder doorvraag speelt er vaak nog veel meer. Regelmatig speelt er in privé sfeer ook van alles en dat kan variëren van relatie problemen tot net gescheiden zijn en te maken krijgen met alle problematiek zoals hierboven omschreven. Het is dus ook niet zo gek dat het mensen soms te veel wordt en zij op het werk uitvallen. En dan heb ik het nog niet eens over de corona problematiek.  Trouw schrijft er in december een treffend artikel over zie de  link hieronder.https://www.trouw.nl/economie/een-scheiding-hakt-erin-ook-op-het-werk~b224f701/

De strekking van dit artikel is dat het ziekteverzuim als gevolg een scheiding enorm stijgt. Werknemers proberen alle ballen hoog te houden maar het lukt gewoonweg niet meer. Werkgevers investeren vandaag aan de dag steeds vaker in een vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen zeker na de perikelen rondom the Voice. En misschien is het niet zo gek om een combinatie te kiezen van een vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en een vertrouwenspersoon Privé problemen zoals een scheiding.

Wil je meer hierover weten klik dan hier. https://www.sandradecallafonmediation.nl/vertrouwenspersoon-scheiding

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.