11 september dag van de scheiding

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 15:48

11 september is de dag van de scheiding.

De 'Dag van de Scheiding' valt op iedere tweede vrijdag van september. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de 'Dag van de Scheiding' georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 11 september.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur gaat scheiden. Voor de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de 'Dag van de Scheiding'. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Op deze dag ben ik van 11.00 uur tot 16.00, geheel vrijblijvend, telefonisch beschikbaar voor alle vragen die jullie hebben rondom het scheidingsproces. Wat doet een mediator ? Wat moet ik allemaal regelen ? Hoe zit het met onze eigen woning ? Hoe ziet co -ouderschap eruit ? Wanneer moet je alimentatie betalen ?  Er komt best veel bij kijken als je gaat scheiden dus het is goed om je zelf  vooraf goed te informeren en voor te bereiden. Neem dus gerust contact met mij op. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.