Kennismakingsgesprek

De feestdagen komen er weer aan en mensen maken het weer gezellig in huis en onderling. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Aan het einde van het jaar komt het geregeld voor dat stellen besluiten uit elkaar te gaan. Of je nou getrouwd bent of wel of niet samenwonend. Het blijft pijnlijk. Het kennismakingsmaking gesprek dat ik vandaag had onderschrijft dat weer. Gesprekken doe ik op locatie in een spreekkantoor of bij mensen thuis.  Bij het opendoen van de deur ontstaan de tranen al. Als mediator roep je die tranen op. Ik snap dat wel. Als mens vind ik het uiterst pijnlijk . Als mediator blijft je professioneel en ziet de tranen en je benoemd het verdriet ook. Als mens wil ik soms wel een potje mee huilen. Wat een verdriet. Het komt bij mij binnen. Lastig is dat maar tegelijkertijd ben ik niet van steen. Zelf huilen bij een kennismakingsgesprek dat doe ik niet maar soms tijdens het Mediation traject moet ik echt weleens een traantje wegpinken. Deze mensen kozen tijdens de kennismaking voor mij als mediator omdat ik dan toch dat stukje menselijkheid laat zien maar ook professioneel blijf en duidelijk maak dat als je voor mij kiest dan begeleidt ik het hele traject professioneel met alle kennis en kunde  en tegelijkertijd voel ik de emotionele lading en dat mag er gewoon zijn. Ook bij mij.

Lees meer »

Even mijn hoofd weer leegmaken

Ik heb zelf een enorme hekel aan gedoe in mijn eigen leven maar ik ben gefascineerd door andermans problemen. Raar toch. Ik vind het tenminste wel raar. Mijn man zegt wel eens dat ik  aan ga als ik iemand anders drama en chaos kan oplossen. En daar zit zeker een kern van waarheid in. Ik heb nou eenmaal een groot inlevingsvermogen en empathisch gevoel. Als ik zelf tegen een probleem aanloop dat schiet ik gelijk in de aanpakken en oplossen modus zodat het weer van mijn bordje is.

Lees meer »

Nieuw jaar en nieuwe diensten

Aan het begin van het nieuwe jaar ben ik begonnen met twee nieuwe diensten. Deze diensten zijn ontstaan doordat ik om mij heen en bij Mediation klanten merkte dat hier behoefte aan was en dat deze behoefte toch tussen wal en schip viel binnen de huidige dienstverlening als het gaat om  mediation en scheiding.

Lees meer »

Afhechten

Het moment van ondertekening van de officiële documenten zoals ouderschapsplan en convenant blijft toch altijd een raar moment. Het is een moment van besef bij beiden partijen dat je oude leven voorbij is en een nieuwe periode voor de deur staat.

Lees meer »

 

 

Erkenning en gezag

Goed en hoopvol nieuws : een wetsvoorstel dat jaren geleden werd ingediend door D66 en VVD is recentelijk goedgekeurd door de Tweede kamer. Als de wet door de Eerste kamer wordt goedgekeurd, treedt deze wet op zijn vroegst in op 1 juli 2021. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat (bij ongetrouwde stellen), degene die het kind heeft erkend ook het gezamenlijke gezag uitoefent met de andere ouder.

Lees meer »

Corona en omgangsregelingen en huidige alimentatie afspraken

De tweede corona golf brengt opnieuw enorme onzekerheid met zich mee. Er ontstaan vragen over corona en de gemaakte omgangsregeling en de hoogte van de alimentatie. Corona is geen reden om kinderen weg te houden bij hun vader of moeder. Uiteraard is het wel iets waarover je samen in gesprek moet gaan. Je vormt niet meer samen een gezin en misschien zijn er al nieuwe partners en hun gezin in beeld. Dus al met al is het een uitdaging , dus communiceren hierover met elkaar blijft het belangrijkste. Ook krijg ik momenteel veel vragen over de hoogte van de alimentatie en of die aangepast kan worden. Ook hier is het advies : Ga samen om de tafel of met een mediator erbij . Er zijn situaties waarbij ondernemers hun inkomen zien terugvallen of werknemers die hun baan verliezen. Ook kan er sprake zijn van nieuwe partners. Wanneer is een nieuwe partner onderhoudsplichtig ? Kortom soms is het goed om weer eens om de tafel te gaan en de nieuwe situatie te bespreken en tot nieuwe afspraken te komen.  Hebben jullie hierbij mijn hulp nodig neem dan contact met mij op.

Lees meer »

 

 

 

 

 

Wie krijgt wat ?

Volgens Acda en De Munnik is het allemaal niet zo moeilijk, de inboedelverdeling. Die cd was van ons allebei, maar ‘gekregen van mijn moeder dus van mij’. Is het echt zo simpel? Hoe regelt u de verdeling en wie krijgt wat na een scheiding?

Lees meer »

Scheiden en eigen woning

‘Jouw huis is mijn huis.’ Dat was het misschien voor lange tijd, maar na of tijdens een scheiding is dat niet langer een vanzelfsprekendheid. In sommige gevallen wordt het huis verkocht en verlaten beide partners de woning. Maar meestal zal één van de twee de woning kopen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u rekening mee houden? Ik  licht drie scenario’s voor u uit.

Lees meer »