Afhechten

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 13:27

Het moment van ondertekening van de officiële documenten zoals ouderschapsplan en convenant blijft toch altijd een raar moment. Het is een moment van besef bij beiden partijen dat je oude leven voorbij is en een nieuwe periode voor de deur staat.

Afhechten.

Deze week had ik weer een ondertekening en ik kon heel duidelijk zien de berusting die er was ontstaan bij beiden. Ik zag opluchting dat het hele traject voorbij was en ik zag ook verzachting. De boosheid was weg en er was weer ruimte om een grapje te maken en je zag duidelijk dat beiden partijen weer hoop hadden voor de toekomst.

De week ervoor waren er mensen die allebei  moesten huilen na de ondertekening van de stukken. En ook ik als mediator ben niet van steen en dan schiet ik soms ook vol. Als mediator werk je een korte tijd behoorlijk hecht samen met je cliënten en bij mij komt dat dan toch wel binnen.

Ook zijn er mensen die boos en verbitterd blijven tot het einde van de ondertekening van de documenten. Hier zie je dan mensen die weliswaar hebben volgehouden tijdens de mediation maar nog lang niet zover zijn dat er berusting is maar eerder teleurstelling en verbitterdheid.

Een scheiding genereert rouw en verlies en niet iedereen gaat daar hetzelfde mee om en vaak zijn allebei de partijen niet gelijktijdig op hetzelfde niveau qua verwerking. Men zegt vaak dat het zelfs wel een jaar kan duren voordat je jezelf weer  “normaal” voelt en kan genieten van het leven.

Maak wat van het leven het ga jullie goed !!!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.