Kijkje in de keuken van een ondernemer

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 14:17

Kijkje in de keuken van een ondernemer

Het is alweer bijna 4 jr geleden dat ik begon als ondernemer en gek genoeg is het nooit in het verleden bij mij opgekomen dat “het ondernemen” voor mij was weggelegd. Toch runde ik al 22 jaar als accountmanager mijn rayon bij verzekeraar Europeesche en later ASR. Achteraf gezien had dat best veel weg van ondernemer zijn.

Ik wilde afwisseling als ondernemer en dat heb ik gekregen want nog steeds werk ik een x aantal uur in de week voor opdrachtgever Kingpolis als accountmanager en daar verkoop ik nog steeds verzekeringen.  Weliswaar alleen fiets en garantieverzekeringen maar zodoende hou ik dus feeling met de verzekeringsmarkt en heb ik toch nog collega's. 

Daarnaast heb ik inmiddels de nodige Mediation opdrachten gedaan zowel mediation bij scheiding als arbeidsmediation.  Net heb ik weer twee mediations afgerond en morgen en volgende week weer twee intakegesprekken voor nieuwe trajecten mediation bij scheiding. Ik kreeg ook een mooi aanbod uit mijn netwerk om voor een organisatie als mediator scheidingen te begeleiden maar ik heb besloten dat niet te doen omdat ik liever authentiek werk zoals ik tot nu toe altijd heb gedaan en niet met een concept van een ander. Wel vond ik het uiteraard een compliment dat zij aan mij dachten. Maar als je de ene deur dicht doet gaat een andere vaak weer open want een contact uit een ver assurantie verleden was ook gestart met mediation een aantal jaren terug alweer en wilde het wat rustiger aan gaan doen en verwees een potentiële klant naar mij toe en gaf aan dat er wellicht nog wel meer zouden volgen. Dat is natuurlijk superleuk dat je een vertrouwen hebt opgebouwd wat tot jaren teruggaat en dan ineens denkt die persoon aan jou. Daarom is het hebben van een netwerk zo belangrijk als ondernemer.

Als vertrouwenspersoon heb ik in 2022 een megaspurt ondergaan en dat zal in 2023 nog wel zo blijven denk ik met de komst van de verplichting tot het aanstellen van een vertrouwenspersoon en de vragen die er leven rondom de nieuwe wetgeving bescherming klokkenluiders. Inmiddels ben ik bij ruim 50 organisaties de externe vertrouwenspersoon en ik merk duidelijk een stijging onder het aantal melders zowel mannen als vrouwen en ook zie je steeds meer escalaties ontstaan in  organisaties. Afgelopen week heb ik bij 2 organisaties een zorgelijk signaal af moeten geven dat is ook een taak van een vertrouwenspersoon. Verder heb ik mijn her certificering ontvangen en dat betekent dat ik de komende 4 jr weer door mag gaan als gecertificeerd en geregistreerd vertrouwenspersoon. En dat is super natuurlijk. Net ook alweer het naslagwerk binnen gekregen van mijn bijscholing verdieping integriteit. Dit leek mij wel een relevante bijscholing met de nieuwe wetgeving in zicht. En ik heb deze week een opdrachtgever benaderd om kennissessies ongewenste omgangsvormen voor leidinggevenden en management te gaan geven bij relaties in de regio want iets in mij zegt dat die behoefte hiernaar enorm gaat groeien. Dus ik ben lekker bezig. 

Het is druk en soms komt alles tegelijk maar het jasje “ondernemer” past mij als een goed zittend maatpak.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.