Alimentatie verzekering

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 13:15

Alimentatie verzekering

Wat als je ex -partner overlijdt ?

Vaak is dit een onbelicht onderwerp tijdens de Mediation gesprekken. Wat gebeurt er dan ?

Ineens is er nog maar een ouder die de zorg van de kinderen op zich neemt. De overgebleven ouder moet opvang gaan regelen of minder gaan werken. Kortom het kan enorme financiële consequenties hebben voor de achterblijvende ouder. En dan heb ik het natuurlijk nog niet  eens over alle emoties en verdriet waarmee dit samen gaat.

Normaliter betaal je samen voor alle kosten van de kinderen en ineens moet de achtergebleven ouder alle kosten voor zijn of haar rekening nemen. En daarnaast kan het ook zo zijn dat er partneralimentatie werd betaald dat ineens wegvalt. Mogelijk is er recht op een nabestaande pensioen maar heel vaak is dat niet het geval.

Wat een oplossing zou kunnen zijn is dat onderling besloten wordt om een alimentatieverzekering te nemen ofwel een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de alimentatie betaler of op het leven van beiden ex partners met als begunstigde elkaar en/of de kinderen. Op dat moment zal er een eenmalige uitkering volgen waarmee de financiën bij een overlijden kunnen worden aangevuld.

Uiteraard spreek je dan samen af voor welk bedrag en hoe lang de verzekering zou moeten blijven lopen. Dit kan ook alleen maar als de ex partners op goede voet met elkaar zijn en zij het belangrijk vinden dat de ander verzorgd achterblijft.

Als er vragen hierover zijn kan ik je in contact brengen met een goede assurantie adviseur die hierover meer kan vertellen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.