SCHIP-Aanpak

 

De SCHIP-aanpak is een (post  )relationeel rouwtraject dat de (ex-)partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de (ex-)partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de (ex-)partners opnieuw met elkaar te verbinden als partners (relatie  2.0) of partners in ouderschap’. De Schip-aanpak wordt dus ook ingezet voor relaties welke in slecht weer verkeren en voor wie deze aanpak het laatste redmiddel is om een scheiding te voorkomen.

 

Ooit zijn de ouders vol goede moed aan hun relatie begonnen.  Het zou in feite ook vanzelfsprekend moeten zijn dat, bij het mislopen van de relatie, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe wordt beëindigd.

Het is misschien een van de meest hardnekkigste misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten. Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kinderen en van elkaar, gaat tegenkomen. Vandaar dat de SCHIP-aanpak er met name op gericht is de ouders opnieuw met elkaar te verbinden. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het traject is gemiddeld 5 a10 gesprekken. Het betekent dus hard werken en bovenal dat beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als dit lukt worden de kinderen gevrijwaard van de keuze tussen papa of mama. Dit zou je toch ieder kind van gescheiden ouders gunnen.

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert helaas tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en waarin professionals vaak vastlopen. 

Echtscheiding genereert rouw en verlies. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren. 

Het woord vechtscheiding heeft de focus op het conflict al in zich. De onderliggende verliesaspecten van de echtscheiding komen daardoor minder in beeld.

SCHIP is het acroniem voor:

Samenkomen

Conflict- en Verliesverheldering,

Helpend horen

Integratie 

Partners in ouderschap.

Voorkom dus SCHIPbreuk.

Kosten : Wilt u weten wat een traject zou gaan kosten kijk dan onder het kopje home en kosten.

 

Wilt u meer weten download hier een gratis Ebook.

https://www.schipaanpak.nl/achtergrond/aanvraag-ebook/

Ik ben gecertificeerd  SCHIP Mediator met licentie voor de Schip-aanpak. 

Licentienummer 144.

 Klantervaring :

Anouk: 

Wij hebben het SCHIP traject samen met Sandra doorlopen. Dit traject heeft ons enorm geholpen en onze relatie een nieuwe boost gegeven. Wij willen Sandra ontzettend bedanken!